10W40 Motor Yağları

Yükleniyor...

Yüksek Performanslı 10 40 Motor Yağı Oilmarkt’da!

Yüksek Performanslı 10 40 Motor Yağı Oilmarkt’da!Motor, çeşitli araçların çalışabilmesi için iç kısmında hareketli parçaların bulunduğu en önemli parçadır. Belirli zaman sonrasında aşınma ve sürtünmeden kaynaklı olarak yıpranma meydana gelmektedir. Aracın en önemli parçası olan motorda sorun oluşması istenmeyen bir durumdur. Bu yüzden motor bakımları çok önemlidir. Otomobil, kamyon, tır, motosiklet gibi araçların motorlarında sorun yaşamamak adına bu bakımları düzenli olarak sağlamak için, araç üreticisinin önermiş olduğu motor yağını kullanmak gereklidir. Motor yağları çeşitli özelliklere ve spesifikasyonlara sahip olarak üretilir. Sentetik ve tam sentetik olarak üretilmesi sağlanan 10 40 motor yağ W harfinin ayırdığı iki numaranın yan yana gelmesi ile almış olduğu viskoziteyi belirtmektedir. En çok aranan ve en çok kullanılan 10 40 motor yağı numaraları neyi ifade etmektedir. 10 motor içinde bulunan yağın en soğuk anında girmiş olduğu tepkime ile akışkanlığını belirtmektedir. Motor yağ markaları genellikle 10W 40 olarak viskozitesini belirtmektedir. Ortada bulunan “W” winter yani kış kelimesinin kısaltmasıdır. Sonrasında gelen 40 yağın motor içerisinde en sıcak anında almış olduğu akışkanlığı belirtmektedir. Araç üreticileri tarafından belirlenen yağ ihtiyacını kitapçıktan bakarak aracınıza en uygun 10 40 motor yağı kullanarak motor ömrünü uzatabilirsiniz.

10W40 Motor Yağı Özellikleri

10W40 Motor Yağı Özellikleri10W40 motor yağı özellikleri, sürekli gelişmekte olan araçlar gibi motor yağları da sürekli yenilenir. 10 40 motor yağları ince yapısına göre yağlama kanallarında oldukça verimli yağlama yapar. Taşıtlara üstün performans sağlayan bu ürünler ambalaj seçenekleri olarak da birçok seçeneğe sahiptir. Bu seçenekler 1 lt, 2 lt, 4 lt, 5 lt, 7 lt ve 20 lt olarak aracın motor yağ haznesine göre kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik üretilmektedir. Genellikle 20 lt ambalaj seçeneğinde sadece tam sentetik üretimi mevcut olmaktadır. Ağır dizel araçların kullanımına yönelik üretilen 10W40 tam sentetik motor yağı tır, kamyon gibi araçlar için üretilmektedir. Diğer ambalaj seçeneklerinde sentetik ve yarı sentetik çeşitleri mevcuttur. 10W40 motor yağı dizel araçlar için olduğu gibi benzinli ve LPG’li araçlarda da oldukça fazla kullanılmaktadır. Araçların kullanım şartları ve kullanım alanları farklı viskozite kullanımında maksimum verim sağlar. Bu yüzden aracınız için en iyi yağ her zaman araç üreticisinin önermiş olduğu en uygun yağdır. Her üründe olduğu gibi motor yağlarında da kullanım ömrü olmaktadır. Genellikle üreticilerin belirtmiş olduğu “5 yıl” içerisinde kullanılması gereklidir. Tam performans alabilmek için son kullanım tarihi geçmemiş ürün kullanılmasına dikkat edilmesi gereklidir.

10 40 Motor Yağı Avantajları

Motor içerisinde çalışan parçaların sürtünmeden kaynaklı olarak oluşan aşınma ve kirlenme sonrasında oluşan tortular araç performansını kötü yönde etkilemektedir. Bu gibi durumların önüne geçmek için aracın en önemli parçası olan motorun sürekli bakım yapılması gerekmektedir. Otomobiller ve diğer ticari araçlarda da aynı şekilde olumsuz etki yaşanmaması adına çeşitli markların üretmiş olduğu birçok seçenek arasından 10 40 motor yağı kullanımı sağlanmalıdır. Motor içerisinde bulunan tüm parçaların yağlanarak üzerine yapışır ve ince katman oluşturur. Yapışma sayesinde ilk çalıştırma anında bile motor içerisinde oluşabilecek aşınmayı en aza indirger. En iyi 10 40 motor yağı aracın performansını arttırarak motorun sessiz ve uzun ömürlü olmasını sağlar. Aşınmalar en çok ilk çalıştırma anında ve motor ısınana kadar geçem zaman diliminde gerçekleşmektedir. Yapışma özelliği yüksek olan motor yağlarında bu zaman diliminde oluşan sürtünme en aza iner. İçerisinde bulunan deterjan özelliği sayesinde motor içerisinde oluşan tortu ve kirlerin temizlenmesi sağlanır. Sizde sürtünmesi ve temizliği en iyi 10 40 motor yağı modelleri ve özelliklerini Oilmarkt’dan birçok seçenek arasından inceleyebilirsiniz. Ekonomik fiyatlarla alışveriş yaparak aracınızın motorun koruyarak sürüş zevki yüksek yolculuklar yapabilirsiniz.

En Uygun 10 40 Motor Yağı Fiyatları

Sürücünün aracı kullanım tarzına ve süresine göre motorlar zamanla yıpranır. Aracın kalbi olan motorun ömrünü uzatmak, sürüş zevki yüksek yolculuk yapmak için doğru motor yağı kullanımı sağlanmalıdır. Binek araçların genelinde tavsiye edilmektedir. Kilometresi yüksek araçların motorları için kullanımı oldukça uygundur. Sentetiklik oranına göre motora vermiş olduğu verim ile yakıt tasarrufu sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Üstün koruma sağlayan ve yüksek performans sunan 10 40 motor yağı çeşitleri bulunmaktadır. Çeşitleri oldukça çok olduğu gibi 10 40 motor yağı fiyatları da değişkenlik göstermektedir. Motora vereceği performansa bağlı olarak sentetiklik oranı da fiyatlandırma konusunda büyük etkiye sahiptir. Aynı zamanda ürünün ambalaj çeşitleri de fiyat değişkenliği göstermesine en büyük etkenlerdendir. Dizel araçlar için üretilmiş olan partikül filtresine sahip partiküllü 10 40 motor yağı da fiyatlandırma da değişkenlik göstermeye sebep olmaktadır. Farklı seçeneklerde bulunan ürünlerden ihtiyacınıza uygun olanı seçebilirsiniz. Oilmarkt’ın sunmuş olduğu filtreleme seçeneği sayesinde aracınızın istemiş olduğu onay koduna uygun motor yağını en iyi markalar arasından seçerek en uygun 10 40 motor yağına sahip olabilirsiniz. Aracınızın ihtiyacına uygun 10 40 motor yağını geniş ürün yelpazesi ile çeşitleri inceleyerek en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

10 40 Motor Yağı Hangi Araçlarda Kullanılır?

Araç üreticisinin vermiş olduğu viskozite numarasına göre benzinli, dizel veya LPG’li araçlar için kullanımı uygundur. Motor üretimi esnasında yapılan parçaların arasında oluşan mesafeye göre değişkenlik gösterebilir ancak genellikle eski motora sahip araçlar yüksek viskoziteli motor yağlarını kullanmaktadır. Yeni model araçların motor içerisindeki parçaların yakınlığına göre daha düşük viskoziteli yağlar tercih edilmektedir. Araç motoruna uygun olan yağ, her parçanın yağlanmasını sağlandığından yüksek performans gösterir. Araç üreticisinin önermiş olduğu motor yağını tercih etmeniz gerekmektedir.

10 40 Motor Yağı Sentetik Mi?

Motor yağ çeşitleri arasında mineral, sentetik ve tam sentetik olmak üzere çeşitleri mevcuttur. Mineral yağlar diğer yağlara oranlara akışkanlığı ve sürtünme performansı daha düşüktür. Tam sentetik çeşitleri laboratuvar ortamında çeşitli katkı maddeleri ile geliştirilmektedir. Yüksek yağlama performansı sayesinde aşınmaları engeller ve motorun ömrünü uzatır. 10 40 motor yağları da bu seçenekler ile üretimi sağlanmaktadır. Mineral yapıdan tam sentetik yapıya sahip olanları mevcuttur. Değişim aralığında da değişkenlik göstermektedirler. Sentetik ürünleri 10 bin km periyotlarla değişim sağlanması tavsiye edilmektedir.