Motosiklet Motor Yağları

Yükleniyor...

En Kaliteli Motosiklet Yağları Oilmarkt'da!

En Kaliteli Motosiklet Yağları Oilmarkt'da!Motosiklet yağlarının ana işlevi, aşınmayı ve sürtünmeyi en aza indirebilmek adına tüm motor parçalarına yeterli bir yağlama yapmasıdır. Maksimum etki için yağlama sistemi motorunun tüm parçalarına sürekli yağ akışı sağlanmalıdır. Aynı zamanda yağ sıcaklıklarının parlama noktasının üzerine çıkmaması adına motosiklet yağları kullanılır. Genel olarak motosiklet yağları, motoru temizlemek için ve daha iyi çalışması için değerlendirilir. İçeriğindeki katkı maddeleri ise motor parçalarının üzerinde toplanan karbon oluşumunu temizlemek için formüle edilmiştir. Her ne kadar yağ işlevi bunları sağlasa da motosikletinizin güvenli ve güçlü motora sahip olması için uygun yağ tercih edilmesi gereklidir. Tam sentetik, sentetik teknolojisi ve mineral yağlar ile üretime girmektedirler. Motosiklet kullanımındaki performansı üst seviyeye taşıyan motor yağları, aracın ömrünün uzatılmasına da büyük katkı sağlar. Yaz ve kış mevsimlerinde performansı artıran ve motosikletin kullanımını rahatlatan motor yağı ve motosiklet zincir yağ seçimi doğru yapılmalıdır. Motorun en iyi şekilde yağlanmasına ve motor içerisinde kurum oluşmasını engellediği için yakıt tasarrufu sağlar ve motorunuz temiz olduğu zaman sorunsuz çalıştığında motorun mekanik gücünü de maksimuma çıkarır. Bununla birlikte motosikletin kullanılacağı iklim koşulları, sürüş konforunu etkileyen coğrafi şartlar da motosiklet yağının seçiminde etkilidir. Doğru yağı seçmek motorunuzun düzgün çalışmasını ve uzun süre sorunsuz kullanılmasını sağlar. Üretimi sağlanan ürünlerin ambalaj çeşitliliği genellikle 1 litre ve 4 litre olarak üretilmektedir. Motosiklet bakımı, bir anlamda motosiklet yağının titizlikle seçilmesiyle başlar denilebilir. Oilmarkt.com’ da orijinal ve en uygun fiyatlarla sahip olabileceğiniz motosiklet yağlarını inceleyebilirsiniz.

Motosiklet Yağı Çeşitleri

Motosiklet yağları ikiye ayrılır. Bunlardan biri, 2 zamanlı diğeri ise 4 zamanlı motosiklet yağlarıdır. Motosiklet yağlarının her biri kendine özgü amaç ve kullanımları mevcuttur. İki kategoride ayrılan motor yağları farklı çeşitlerdedir. 2 zamanlı motor yağları benzinle karıştırılarak kullanılır. 4 zamanlı motor yağı numaraları ise, 5W40, 10 40 yağ, 10W30, 10W50, 15W50, 15W60, 15W40, 20W50 şeklinde belirtilir. Motosikleti kullanmaya başladığınızda yağ doldurma tapasının yanında, aracınıza uygun yağ ve kullanılacak miktar hakkında verilen bilgileri görmeniz mümkündür. Bununla birlikte, motosikletin performansını etkileyen 3 farklı yağ tipi bulunur. Bunlar:

  • Tam sentetik yağ
  • Yarı sentetik yağ
  • Mineral yağ
Mineral yağlar, klasik yağ sınıfında kullanılan ve motosikletin performansını ortalama düzeyde sağlayan yağ çeşididir. Mineral yağlar, diğer yağ çeşitlerine oranla daha uygun fiyatlıdır. Yüksek ısılara karşı daha fazla dayanıklılık sağlayan ve içeriğinde birçok performans artırıcı katkı maddesi bulunan tam sentetik yağlar, motosiklet kullananların en fazla tercih ettiği yağ çeşitlerindendir. Yarı sentetik yağlar, mineral ve tam sentetik yağların karıştırılması sonucunda ortaya çıkar. Hem fiyat hem de performans olarak diğer iki yağ çeşidinin arasında yer alır. Tam sentetik ürünler motosiklet motorunun en etkili ve hızlı şekilde tüm parçaların yağlanması için etkili formüle sahiptir ve daha uzun ömürlüdür. Sentetik teknolojisi olarak adlandırılan ürün çeşitleri ise hem mineral yapıya hem de sentetik yapının karışması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Mineral motor yağlarına göre daha iyi ve daha etkili yağlama yapmaktadır. Mineral motor yağları en eski yapıya sahiptir. Genellikle 20w50 ve 15w40 viskozite motor yağlarında kullanılmaktadır.

Motosiklet Yağ Fiyatları

Motosiklet Yağ FiyatlarıUzun yıllardır motosiklet severlerin kullanımında olan motosikletler için en önemli etken olan motosiklet yağı her periyodik bakımda ve gündelik hayatımızda sürekli kontrol etmemiz gereklidir. Ulaşım aracı olarak kullanım sağlanan motosikletler hayatın tüm noktasında artık kullanılmaktadır. Motosiklet motor yağ model olarak, mineral, sentetik ve tam sentetik olarak dünyaca ünlü markalar tarafından üretimi sağlanmaktadır. Marka olarak Motul, Castrol, Liqui Moly ve Lubex gibi en kaliteli markaların motor yağ çeşitleri mevcuttur. Genel özellikleri motorun aşınmasını engelleyerek rahat çalışmasını sağlamaktır. Tam sentetik motor yağları motoru tam yağlama yaparak motor ömrünü uzatması için özel olarak formüle edilmiştir. Oilmarkt yeni ürünler ile sürekli çoğalttığı için ürünler arasında fiyat değişkenliği de oluşmaktadır. Aynı zamanda motosikletin kullanım alanlarına göre marka çeşitliliği ve ürün çeşitliliği ile müşterilerine fiyat performans ürününü sunmaktadır. Yapılan kampanya ve indirimlerle müşterilere rahat alışveriş sunulur. Motosiklet yağları genel olarak çeşitlerine göre fiyatlanmaktadır. Teknik özellikleri ve karşılamış olduğu onay ve spesifikasyonlara göre fiyatlar değişmektedir. Motul motosiklet yağ çeşitleri 300v, 3000, 5000, 5100 ve 7100 serisi olarak çeşitlere ayrılmaktadır. Üstüm performans isteyen motosiklet severler için tercihimiz 300v 10w40 veya 7100 10w40 yağ serisi motosiklet yağlarını kullanmaları yönündedir. Modeller arasında sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurarak üretim sağlanan motosiklet yağları günümüzde bulunan tüm motosikletlerin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Kaliteli markaların motosiklet yağ model ve çeşitleri, kategorimiz üzerinden detaylı olarak kontrol ederek motosikletinize uygun yağları inceleyebilirsiniz.

Motosiklet Yağ Kaç Km'de Değişir?

Motosikletlerde periyodik bakımlar genel olarak farklılaşabilir. Motor yağının numarası ve sentetikliğine göre bakım aralığı yükselir. Motosiklet motor yağı kaç km’de değişir genel olarak baktığımızda, tam sentetik motor yağlarında ise genellikle 3000 kilometre veya 4000 kilometre arasında periyodik bakım yaptırılır. Periyodik bakımın en önemli maddesi ise yağ değişimidir. Fakat motosiklet bakımı yapıldığından dolayı motor yağının kullanılması gerekir. Kullanım performansını artıran motosiklet yağlarının en önemli özelliklerinden biri, motoru her daim temiz tutmaktır. Motor içerisinde biriken kurum ve kirleri, yağ filtresine ulaştırmayı sağlayan motosiklet yağlarını periyodik aralıklarla yenilemek gerekir. Bunun için ortalama olarak yılda iki kez, motosiklet yağının değiştirilmesi yeterli olacaktır. Motor yağlarının bir diğer özelliği ise yakıtın akışkanlığını artırmaktır. Motor yağı, motosiklet yakıtının içine eklenerek kullanılır ve sürüş performansı noktasında önemli bir katkı sağlar.

Motosiklet için Kaç Numara Yağ Kullanılır?

Motosikletlere iyi bakmak en önemli önceliklerden biridir. Bu noktada motosiklet modellerine göre kullanılan yağlarda farklı şekilde kullanılır. Motor yağları tercih edilirken üzerinde yazılan kodlara dikkat edilmelidir. Örneğin, W olan yağlar Winter anlamına gelir. Yani bu yağlar motorun en soğuk anında alacağı kalınlığı göstermektedir. Dört mevsim olan yağ çeşitlerinin üzerinde ise 10W40 şeklinde belirtilebilir. Kodun başında yer alan harf, soğuk havalardaki akışkanlığı belirtir. Yani rakam düşükse, yağ akışkanlığı düşük anlamına gelir. W’nin ardından gelen rakam da tam tersi şekilde yağın ısı arttığında meydana gelen yüksek akışkanlığını ifade eder. Rakam yüksek oldukça yağın sıcak ortamdaki akışkanlığının yüksekliğini gösterir. İyi kalitede olan motosiklet yağlarını seçmek için bu rakamların gözden geçirilmesi ve kullanılacak numara yağlarının belirlenmesi gerekir. Bu nedenle motosiklet motor yağ fiyatları ve çeşitleri değişiklik gösterebilir. Siz de motosiklet bakımı için aracınıza uygun bir motor yağı tercihi yaparak verimliliği artırabilirsiniz.