Dişli ve Asansör Yağları

Dişli ve Asansör Yağları

Endüstriyel yağlar asansörlerin yanı sıra farklı ekipmanların dişli ve yatakları için de kullanıma uygundur. Ağır vasıta araçlar ve iş makinelerinin parçaları için de dişli yağlarını tercih edebilirsiniz. Yağlar 1 litre küçük şişelerden 180 litre varillere kadar farklı ebatlarda bulunabilir. Marka ve özelliklerine göre ihtiyacınız olan ürüne karar verebilirsiniz.

Yüksek Performanslı Dişli Yağları

Asansör Dişli YağlarıAğır koşullar altında çalışan dişlilerin daha sonra büyük masraflara neden olmaması için zamanında bakımı yapılmalı ve düzenli yağlanmalıdır. Dişli yağı modelleri yüksek güç ve dayanıklılık için geliştirilir. Mineral, basınç katığı gibi farklı katkılar ile hazırlanan yağların özellikleri de buna göre birbirinden ayrılır.

Açık ve kapalı sistem dişli yağlarının kullanım alanı farklıdır. Diferansiyel özelliğine göre seçeceğiniz üründe buna dikkat etmelisiniz. Bazı yağlarda “kilitli diferansiyelde kullanılmaz” uyarısı vardır. Parafinik esaslı baz yağlar kapalı sistemde kullanılır. Açık sistemde dişliler uzun süre hava koşullarına maruz kaldığı için buna uygun olarak farklı maddeler kullanılır.

Termal kararlılık sunan ürünler özellikle yağın kullanıldıkça kalınlaşmasına ve dişlilerin hızının kesilmesine engel olur. Şanzıman ve dişlinin yanı sıra bu özellik yağın daha uzun süre kullanımını sağlar. Paslanma, oksitlenme ve köpüklenmeye karşı önleyici özellikte olan dişli yağ çeşitleri vardır. Diferansiyeller, dişli çeşitleri ve duruma göre manuel şanzımanlar için kullanılabilir.

Yağların kullanımı genellikle aynı özellikleri sunar. Dişli ve dişlinin yataklarını koruyarak uzun ömürlü olmasını sağlar. Yağlar şanzıman ve dişli takımının pas ve korozyon ile yıpranmasını önlemeyi hedefler. Şanzımanda oluşan atık, toz ve kirleri temizleyerek dişlinin rahat çalışması için ortam sunar. Aşınmayı azaltarak tamir masrafını ortadan kaldırır.

Asansör Yağları

Asansör YağlarıAsansörler ağır yük çektikleri için dişlileri oldukça zor şartlarda çalışır. Doğru zamanda bakımı yapılmazsa dişliler zorlandığı için kırılma ve kilitlenme sorunu yaşanabilir. Endüstriyel yağ kategorisinde yer alan asansör yağları buna uygun olarak yüksek performanslı geliştirilir. Ağır şartlar altında çalışan dişlilerin yanı sıra düz ve rulman lı yataklarda kullanılabilirler.

Doğru ürünü seçmek için öncelikle kullandığınız asansör hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Açık ve kapalı dişli sistemlerde birbirinden farklı asansör yağı çeşitlerinin kullanımı gerekebilir. Ayrıca asansör yağları içeriği ve inceliğine göre farklı numaralara sahiptir. 90 numara asansör yağı fiyatı ile 220 numara asansör yağ fiyatı bu nedenle aynı olmaz çünkü içerikleri farklıdır.

Şimdi Oilmarkt ürünlerine göz atarak asansöre ya da aracınıza uygun olan yağı avantajlı fiyatlara satın alabilirsiniz.