Tekne Motor ve Kuyruk Yağları

Yükleniyor...

Tekne Motor Yağı ve Kuyruk Yağları

Tekne motor ve kuyruk yağları teknik aksamların bakımı ve performansı için gereklidir. Doğru tipte yağ ve yakıtın kullanılması hem performans hem de kullanım ömrü için çok önemlidir. Deniz motorlarının çoğu, dört zamanlı tahrik sistemlerine sahiptir, ancak iki zamanlı deniz motorları da bulunur. Bu iki deniz motoru kategorisinin yağlama gereksinimleri oldukça farklıdır. İki zamanlı motordaki yağ, yakıtla birlikte yanar ve egzoz sisteminden dışarı verilir. Kuyruk yağlarının son derece rafine ve özel katkılı mineral bazlı formülasyonu, neme ve korozyona karşı koruma sağlamanın yanı sıra jet skilerde yüksek performansı sağlar. Dört zamanlı motorlar ise, bir araba motorunda olduğu gibi, sürekli olarak pompalanan bir yağ deposuna veya karterine geri gönderilir. 

Modern tekne motorları, daha az emisyon ve daha uzun kullanım ömrü ile tüketici ve çevre dostu olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu ileri teknolojiler, motor ve kuyruk yağlarına olan talebi artırır. Bu nedenle tekne motorunuz için doğru deniz yağını seçmek oldukça önemlidir.

Tekne Motor ve Kuyruk Yağı Seçimi

4 zamanlı motor yağları, bir otomobil motorundaki ile aynı işlevi görse de, deniz motorlarında binek otomobil motor yağı kullanılmamalıdır. Bunun başlıca iki nedeni ise su ve aşınmadır.  Suyun neden olduğu korozyonun deniz motorları için birincil sorundur. Otomobiller için üretilen yağlar, deniz motorlarının gerektirdiği yüksek düzeyde korozyon korumasını sağlamak üzere tasarlanmamıştır.

Dört zamanlı dıştan takma motor yağ daha hızlı çalıştığından ve uzun süre kullanım dışı kaldığından, aşınma önleyici koruma için özel gereksinimleri vardır. Bu nedenle tekne motor ve kuyruk yağları,  otomotiv motor yağlarından daha yüksek seviyelerde zorlanmaya, korozyona ve neme karşı dayanıklı olacak şekilde yapılmıştır. Kuyruk yağları son derece güçlü film mukavemetine sahiptirler ve motor ömrünü uzatmaya uygun antioksidanlar içerirler.

Güçlü jetler, yatlar, tekneler ve dıştan takmalı deniz motorları dahil her tür deniz motoru için geniş bir tekne motor ve kuyruk yağı koleksiyonu bulunur. Ürün yelpazesi 4 zamanlı kuyruk yağı çeşitlerini kapsar. Ayrıca tekneleri en iyi şekilde performans göstermesine yardımcı olan denizcilik gresi ve diğer bakım ürünleri de bulunur. Farklı markalar tarafından sunulan bu tekne motor ve kuyruk yağı çeşitleri arasından ihtiyacınıza uygun ürünü seçerek tekneniz için gerekli bakımı sağlayabilirsiniz.