Gres Yağları

Gres Yağı Nedir?

Gres Yağı Nedir?Gres yağı, baz yağ katıklar ve kalınlaştırıcı bulunduran bir yağ çeşididir. Bazı gres yağlarının içerisinde de katıklar bulunmaktadır bu katıklar basınçla beraber harekete geçerler. Hareketli parçalar arasında yaşanan sürtünmeyi kolaylaştırır ve kırılma, ısınma, aşınma gibi durumlarda makine içi parçaların birlikte hareket edebilmesini sağlar. Sıvı olmayan yapısı istenilen yerde yapışıp kalmasını sağlarken birbirine temas eden yüzeyler arasında adeta bir conta görevi görmektedir. Kullanım kolaylığı sayesinde ürünü kullanırken usta olmanıza gerek yoktur. Mekanik aksanlar üzerinde gösterdiği fayda ve avantajlar saymakla bitmez. Sıvı olmadığından dolayı çok kolay bir sürüş sağlar ve kullanıcısının hem vaktini hem de enerjisini harcamaz. Gresin koruduğu iç mekanizmadaki aksanlar aracın daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Yapısının sıvı olmayıp uygulanabilir katılıkta olması büyük kolaylık sağlamaktadır. Akıp bir yerlere bulaşmaması için katı formda olması önemlidir. Gres yağını uygularken herhangi bir bulaşma durumunda kolayca temizlenebilme özelliğine sahiptir bu avantajı çeşitlerine göre değişmekle beraber temas ettiği yüzey üzerinde suya karşı dayanıklı yapısıyla bilinmektedir. Genellikle sanayi bölgelerinde kullanılan bu yağ basınçla birlikte harekete geçip makinede oluşabilecek hasarları en aza indirgemeyi hedefler. Tabiidir ki makinelerin bu kadar ağır basınca uzun süre yağsız bir şekilde dayanması mümkün değildir. Gres yağı makinenizin dayanıklılığını arttırır ve uzun süre kullanabilmenizi sağlar. İçeriğinde sabun karışımı sayesinde makinenizin temizliğini de önemli ölçüde sağlamaktadır. Özelliklerine bakıldığı zaman metalik nitelikte sabun-yağ karışımı şeklindedir. Birbiri içerisinde çözülmeyen iki farklı sıvının çözülmesiyle beraber oluştuğundan emülsiyon kıvamdadır. Farklı markalar tarafından satışa koyulan birçok çeşit gres yağından size göre olanını bulup makinenizin dayanıklılığını arttırmaya başlayabilirsiniz.

Gres Yağı Özellikleri Nelerdir?

Gres Yağı Özellikleri Nelerdir?Otomotiv gres yağları; katı formunun yanı sıra jel yapısıyla dikkat çeker. Motor parçalarına tutunan gres yağları, motor bloğunun çalışma performansını yükseltir. Ayrıca otomotiv gres yağları, yüksek sıcaklık ve basınca karşı dayanıklıdır. Otomotiv sektöründe sıkça kullanılan gres yağlarının özellikleri ise şu şekilde sıralanır:

  • Kalsiyum sabunlu gres yağları, düşük sıcaklığa sahip motor parçalarında etkilidir. Kullanıldığı parçalarda korozyon ve aşınma oluşumunu engeller.
  • Gres yağları, yüksek basınca maruz kalan motor parçalarının dayanıklılık seviyesini yükseltir.
  • Sabun bazlı otomotiv gres yağları, motor parçalarının hava ile olan temasını keserek, paslanmayı önler.
  • Lityum gres yağların, su direnci yüksektir. Böylece motor parçalarının su ile temasını engelleyebilir.
  • Alüminyum kompleks gres yağları, korozyonu ve oksidasyonu önler. Ayrıca yüksek sıcaklık değerlerinde de etkilidir.
  • Kırmızı, yeşil ve beyaz renk gres yağı, farklı sıcaklık değerlerinde çalışma özelliğine sahiptir. Motor parçası sıcaklık değerine en uygun renk gres yağının seçilmesi, parçanın kullanım ömrünü uzatabilir.

Gres Yağı Çeşitleri Nelerdir?

Gres Yağı Çeşitleri Nelerdir?Kullanıcının isteğine ve makinesine göre çeşitli şekillerde gres yağı çeşitleri bulunmaktadır. Yüksek basınç ve yüksek tonajlı makinelerde istenilen sıcaklık derecesinin üzerine çıktığı zaman sıvı bir hale bürünür. Gres yağı 5 renktir: Kırmızı, yeşil, beyaz, sarı ve silikonlu gres yağı. Greslerin her biri kendi içerisinde farklı özelliklere sahiptir. Bu nedenle makinenize en uygununu bulmak için öncesinde hangi gresin nerde kullanılacağını iyi bilmek gerekmektedir. İlk olarak kırmızı gres yağından başlayacak olursak genelde tarım makinelerinde, yol makinelerinde, fabrika araçlarının düz yataklarında ve şase uygulamalarında kullanılır. Kullanılan bu makinelerin sıcaklıkları 80 dereceyi geçmemelidir. Bu nedenle buna uygun ortamlarda kullanılması önerilir. Kauçuklu gres yağı; nakliye ekipmanlarında, tarım uygulamalarında, araç şasi yağlarında kullanılmaktadır. Bu gresler genelde 65 dereceye kadar dayanabilmektedir. Beyaz gres yağı çok yüksek sıcaklığa dayanamayan yerlerde kullanılması gerekmektedir. Bu nedenle gres yağı beyaz kullanımının en uygun olduğu yerler orta devirlerde, düz yataklarda ve hidrolik türbinlerinin yağlanması işlemi sırasında kullanılabilir. Rulman sarı gres yağı adından da anlaşılacağı üzere rulman yağlama da tercih edilir. Bu nedenle bu gresler aşırı yüksek ısıya dayanıklı gres olarak geçer ve 135 dereceye kadar dayanabilmektedir. Ağır iş makinelerinde de özellikle kullanılan renk olmasıyla bilinir. Performansından ödün vermeyerek kış aylarında da kullanılabilir. Bu zamanlarda genellikle içinde bulunan parçacığın donmasını engeller. Silikon gres yağı performansı en yüksek en kaliteli gres yağı çeşitlerindendir. Kullananlarına yüzde yüz memnuniyet sağlamıştır. Bu nedenle çalışma alanları kısıtlı değildir. Her yerde kullanıma uygundur, her makineye uyum sağlayabilir. Nem, pas ve kiri makinenizden uzaklaştırır ve daha verimli bir makine kullanımı sağlar. Kullanım sağlayacağınız yerin hareketli olup olmaması önemli değildir. Parçaların yağlanma işlemi sırasında da gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Gres Yağı Renkleri Nelerdir?

Gres yağı renkleri farklı kullanım alanları sağlamaktadır. Gres yapısını belirlemede yük, sıcaklık, devir, nerede kullanılacağı önem teşkil etmektedir. Genelde kullanıldığı yerler otomotiv ve sanayi sektörü iken çeşitli bakım alanında da kullanılmaktadır. Beyaz renkli gres yağları otomotiv sektöründe kullanılmaya elverişlidir. Bu sektörde kullanırken dikkat etmemiz gereken önemli noktalar; sıcaklığın yüksek derecelere ulaşmaması ve düz devirlerde tercih edilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Kış aylarında soğuk hava şartlarında makine içerisinde donmayı engellemeye yardımcı olur. Çalışma sıcaklıklarına göre bir ayrıma sokacak olursak elbette ki 135 derece sıcaklık ve 65 derece sıcaklık ile çalışan makinelerde kullanılan gres yağı aynı olmamalıdır. Bu nedenle sıcaklık derecesine göre uygun bir gres tercih etmeniz önemlidir. Yeşil, Kırmızı, Beyaz ve Mavi gibi renklerle kullanım alanı ve şartlar değişmektedir. Bu yüzden makinenize en uygun gresi tercih etmek için renklerin özellikleri bilinmelidir.

Gres Yağı Ne İşe Yarar?

Gres Yağı Ne İşe Yarar?Sanayilerde rahat kullanımı sayesinde oldukça fazla kullanılan makinelerde oluşabilecek aşınma kırılma paslanma gibi durumları önlemek için kullanılır. Sıvı olmayan yapısı sayesinde kolaylıkla uygulanabilir. Üzerine temas ettiği yüzeye tutunur ve orada sabit bir şekilde kalır. İçeriğinde kalınlaştırıcı ve baz yağlara sahip olan bir üründür. İsteğe bağlı olarak renklendirici eklenerek kullanılabilir. Gres yağı özelliği, motor bloğunun kullanım ömrünü uzatmak ve parçaların çalışma uyumunu yükseltmek mümkündür.

Otomotiv gres yağları koyu formu ile dikkat çeker. Sektöründe kullanılan araçların motor bloğu içinde yer alan birçok parça, gres yağı ile kaplanır. Böylece motor parçalarının birbirine sürtünmesi ile oluşan aşınmaların ve kırılmaların önlenmesi amaçlanır. Gres yağı, motor parçalarının özelliklerine göre değişik formlarda üretilir. En çok kullanılanlar arasında; rulman gresi, bilye gresi ve silikonlu gres bulunur. Ayrıca kimyasal etki özelliklerine göre çeşitli renklerde üretilir. Otomotiv sektöründe yer alan araçların motor parçalarında; kırmızı, kauçuklu ve beyaz renk gres yağı sıklıkla kullanılır.

Gres Yağı Nerelerde Kullanılır?

Uzun yılar boyunca kullanılmış ve kullanıcının memnuniyetini alan günümüzde de aynı üstünlüğünü korumaya devam etmektedir. Gres yağlarının ihtiyaç duyulduğu alanlar oldukça fazladır, kullanım alanı genişliği ile ön plana çıkar. Katı halde yüzeye sürdüğümüz gres yağları basınç ve sıcaklık ile sıvı bir hale bürünür. Mekanik aksanlar dişli gres yağı ile birlikte olağanca üstün bir performans gösterebilmektedir. Plastik dişli gres yağlarına bakacak olursak genelde içeriğinde sabun emülsiyonu ve mineralli yağlar bulunmaktadır. Bu yağların birden fazla çeşidi olmakla beraber çeşitlerine, içeriklerine ve yapılarına göre ısı ve basınç altında işlevselliği sağlanabilmektedir. İçerisinde bulunan sabun özelliği sayesinde aksanların temizliğine de katkıda bulunur. Makinenizin ömrünü uzatmak ve devamlılığını sağlamak için devamlı temiz tutmak, basınçlara karşı alabileceği hasarı en aza indirgemek önemlidir. Bu yağlar sayesinde araçların iç mekanizma kısmında bulunan aksanların daha uzun süre çalışabilmesi ve servise gitme sürenizin artması hedeflenir. Makinenizin uzun ömürlü olabilmesi hareketli mekanizmalarda oluşabilecek sürtünmeden kaynaklı hasarların en aza düşmesi ve ağır basınca maruz kalan makinelerde bu greslerin kullanılması tavsiye edilmektedir. Makinenizdeki mekanizmaların uyum içinde çalışmasını sağlar. İçinde bulunan sabundan kaynaklı olarak aksanları uzun süre temiz tutar paslanmasını ve kirlenmesini önemli ölçüde engeller. Böylelikle aracınızın konforunu arttırır ve daha iyi bir sürüş sağlar. Sprey şeklinde olan formları bazı kullanıcıların daha çok ilgisini çekmekle birlikte taşınması da bir hayli kolaydır. Bir defa kullandıktan sonra uzunca bir süre kullanmanıza gerek olmayan bu sprey gres kullanıcıyı ekonomik yönden de olumlu etkilemektedir. Yağlama aralıklarının uzun olması makinenizin konforunu azaltmaz aksine daha çok verim sağlar.

Otomotiv sektöründe; kırmızı, yeşil, beyaz, silikon ve rulman gres yağları sıklıkla kullanılır. “Kauçuklu gres yağı nerede kullanılır?” sorusunu, araçların şasi bağlantıları ve parçaları üzerinde kullanılır şeklinde yanıtlamak mümkündür. Yeşil gres yağları, bulunduğu parça üzerinde yaklaşık 65° sıcaklık değerine kadar maksimum etki sağlar. “Kırmızı gres yağı nerelerde kullanılır?” sorusu ise; parça sıcaklığının yaklaşık 80° sıcaklık değerini geçmediği, makine alanlarına kullanımı uygundur, şeklinde yanıtlanır. Bunun yanı sıra beyaz gres yağı, 70° sıcaklık değerini geçmeyen motor parçalarında, silikonlu gres ise motor bloğu içinde yer alan tüm parçalarda kullanılabilir. Ayrıca rulman gresi, adından anlaşılacağı üzere rulman motor parçası üzerinde etkilidir. Rulman gres yağı yüksek sıcaklık ve basınç ortamında çalışabilir. Siz de aracınıza en uygun gres yağı Oilmarkt.com üzerinden bulabilir, motor parçalarını toz, aşınma ve kırılmalara karşı kolayca koruyabilirsiniz.

Endüstriyel Sanayi Gres Yağları

Endüstriyel gres yağları, makine parçaları ve dişliler üzerinde kullanılır. Parçaların uyumlu şekilde çalışmasına yardımcı olan endüstriyel gres yağları, makine bölümlerinde toz ve kir oluşumunu da engeller. Ayrıca parçaları; kırılma, aşınma ve paslanma gibi olumsuz etkilere karşı korur. Endüstriyel sektörde; kalsiyum sülfonat, lityum, alüminyum, baryum, poliüre, kil ve sodyum gres yağ çeşitleri bulunur. Endüstriyel makine parçalarında kullanılan gres yağ çeşitleri, yüksek ısı ve sürtünme kaynaklı bozulmalara karşı dayanıklılık sağlar. Bunun yanı sıra endüstriyel makine parçasının yüzey alanına göre kullanılacak gres miktarı değişebilir.

Endüstriyel Sanayi Gres Yağı Özellikleri Nelerdir?

Endüstriyel Sanayi Gres Yağı Özellikleri Nelerdir?Endüstriyel sanayi gres yağları, makine parçalarının uyumlu çalışmasını sağlayarak, üretimde alınan verimi artırabilir. Makinelerin; dişli, rulman, kızak bağlantısı, teker dişlisi ve zincir bölümleri üzerinde endüstriyel gres yağları kullanılır. Yüksek sıcaklık değerlerine dayanıklı endüstriyel gres yağları, makine parçalarını toz ve kirlere karşı korur. Endüstriyel gres yağlarının diğer özellikleri ise şu şekildedir:

  • Sanayi gres yağları, makine parçalarının hava ile olan temasını keserek paslanmayı önler.
  • Kırmızı gres yağı, sarı gres yağı, kauçuklu gres, mavi ve beyaz endüstriyel gres yağları arasından makine parçasına uygun kimyasal özelliğe sahip ürünün seçilmesi, parça kullanım ömrünü uzatabilir.
  • Endüstriyel gres yağları, makine parçaları üzerinde korozyon ve karbon oluşumunu engeller.
  • Isıya dayanıklı endüstriyel gres yağları, aşırı ısınan rulman ve makine motoru bölümlerinde kullanıma uygun özelliktedir.
  • Lityum gres yağı, yüksek basınçla çalışan makine parçalarında kullanılır. Metal parçalar arasında oluşan sürtünmeyi azaltarak, aşınmayı önler.
  • Rulman gresi, parça sıcaklığı yaklaşık 135° sıcaklığa ulaşan endüstriyel makinelerden yüksek performans verimi almayı sağlar.

Gres Yağı Fiyatları

Gres Yağı FiyatlarıGres yağı fiyatı, yağın ambalaj litre seviyesine ve üretiminde kullanılan materyallere göre değişiklik gösterir. Yüksek ısı gresi fiyatları, kauçuk gres yağlara göre daha yüksek olabilir. Ayrıca gres yağlarını toplu şekilde almak, fiyat etiketi üzerinde avantaj sağlar. Bunun yanı sıra 1 kg gres yağı fiyatları en uygun fiyat ile başlar, makine parçası üzerine yapışarak, korozyon oluşumunu ve kırılmaları önler. Ayrıca makine parçalarının hava ile temasını keserek, toz yapışmasını engeller. Siz de gres yağları arasından, makinenize en uygun çeşitler hakkında bilgi almak için Oilmarkt.com adresine göz atabilirsiniz.

Gres Yağı Nerelerde Satılır?

Sıvı yapıda olmayan gres yağlarınızı Oilmarkt’tan kolayca sipariş verebilir size özel imkanlarımızdan faydalanabilirsiniz. Makinenizde oluşabilecek aşınma gibi sorunları bu gresler sayesinde kolayca engelleyebilir. İçeriğinde bulunan sabun karışımı sayesinde temizliğini sağlayabilirsiniz. Hava ile temas eden parçacıklarınızın paslanmasını önemli ölçüde engelleyebilirsiniz. Tüm bu özelliklere sahip gres yağları için Oilmarkt sizin için en güvenilir adres olacaktır.

Gres Yağı Lekesi Nasıl Çıkar?

Sıvı formda olmayıp katı formda olduğundan kullanımı kolay ve temas edeceği yüzey hariç farklı bir yere bulaşması pek mümkün değildir. Ancak önlem almakta her zaman fayda vardır. Gres uygulayacağınız zaman üzerinize kirlenmesini umursamayacağınız bir giysinizi veyahut ince bir tulum giyinerek gresten korunabilirsiniz. İstemediğiniz kıyafetinize bulaşan gres yağları için bazı çözüm önerileri mevcuttur. Bunlardan ilki lekeye vazelin sürüp bir süre bekledikten sonra deterjan yardımıyla ovalayıp yıkamaktır. Bir süre bekledikten sonra lekenin gidip gitmediğine bakmalısınız. Eğer ki leke duruyorsa kıyafetinizin alt ve üst tarafına peçete koyup ütü yardımıyla ısı vermelisiniz. Isı alan gres eriyecek ve olan leke çıkartılabilecektir. Eğer ki bu yöntemler ile de leke çıkmıyorsa yüksek güçlü leke sökücü kimyasallara başvurmalısınız. Temizlemeye uğraştığınız giysiniz renkli bir kumaşsa rengini kaybetmemesi adına çok uzun süre tutmamanız gerekmektedir. Renkli değilse süreyi istediğiniz gibi uzatabilirsiniz. Temiz duru bir su duruladıktan sonra lekeye elveda diyebilirsiniz. Pek çok açıdan kullanıcısına kolaylık ve avantaj sağlamaktadır. Kullanıcıların gres çeşitlerini araştırması ve kendisi için en uygununu seçmesi çok önemlidir.