Mobil Glygoyle 460 20 Lt Dişli Yatak ve Kompresör Yağı
Mobil

Mobil Glygoyle 460 20 Lt Dişli Yatak ve Kompresör Yağı

Tükeniyor
0 Değerlendirme
SKU M 4629.11
Whatsapp
Image
ORİJİNAL ÜRÜN
Faturalı %100 Orijinal Ürün
Image
750 TL Üstü Siparişlerinizde
Ücretsiz Kargo
Litre / Kilogram
20 Litre

Mobil Glygoyle™ Serisi

Ürün Tanımı

Mobil Glygoyle™ Serisi yağları verimlilik, uzun yağ ömrü ve ekipman korumasında olağanüstü fayda sağlamak üzere tasarlanmış üstün performanslı dişli, yatak ve kompresör yağlarıdır. Bu tam sentetik polialkilen glikol (PAG) yağları, diğer sentetik ve mineral yağların yetersiz kaldığı çalışma şartlarında kullanılmak üzere geliştirilmiştir. Düşük akma noktaları sayesinde mükemmel düşük ısı akışkanlığı sağlarlar. ISO 150 den ISO 1000 viskozite sınıfına kadar NSF H1 tescilli yağlardır ve tesadüfi gıda teması olabilecek yağlar için Gıda ve İlaç İdaresi (ABD) tarafından verilen Başlık 21 CFR 178.3570’e uygundur.

- Kritik ekipman bileşenleri için olağanüstü EP/aşınma önleme özelliği

- Hassas dişli sistemleri için yüksek seviye mikropitting koruması

- Kullanım ömrü boyunca pas ve korozyona karşı koruma

- Köpük oluşumuna karşı koruma

- Tam sentetik bu yağa özel mükemmel kayganlık özelliği

- Enerjiden tasarruf ve düşük yağ çalışma sıcaklığı sağlayan düşük çekiş katsayısı

- Tortu oluşumu ve birikintiyi azaltan mükemmel ısıl ve oksidasyon kararlılığı

Özellikleri ve Faydaları

Mobil Glygoyle Serisi tam sentetik yağları dişli ve hidrokarbon gaz kompresörleri uygulamalarında mineral ve PAO sentetik yağların performansını aşmak üzere özel olarak tasarlanmıştır. Sonsuz vida dişlilerde bu yağların eşsiz özellikleri redüktörlere daha fazla tork yüklenmesine olanak tanırken çoğu durumda da karterdeki yağın ısısını düşürerek sızdırmazlık elemanlarının, yağ ve dişli kutusunun daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Gaz kompresörlerinde kullanıldığında, hidrokarbonların Mobil Glygoyle serisi yağlarda sınırlı çözünürlük özelliği sayesinde yağlayıcının seyrelmesinde azalma ve geliştirilmiş ekipman koruması sağlar.

Diğer mineral, sentetik ve PAG yağla ile karşılaştırıldığında özellikleri:

Genel: Çeşitli PAG bazlı yağlar bulunmaktadır. Bu yağların doğalarından gelen özelikleri, üretimlerinde kullanılan hammadde ve proseslere bağlı olarak değişebilir. Çeşitli PAG yağlar arasında değişen özellikler, bunların çekiş katsayıları (enerji verimliliği), ısıl iletkenliği ve hidrokarbon yağlar ile karışabilirliği, suya çekmesi ve düşük sıcaklık özelliklerini kapsar.

Yüksek Verimlilik: ExxonMobil araştırmacıları mineral, PAO ve diğer PAG yağlarına oranla yüksek seviye enerji verimi sunan PAG baz yağları seçmişlerdir. Bu, mineral ve PAO yağlarına oranla %10 arttırılmış ısıl iletkenlikle birleştirildiğinde daha düşük çalışma sıcaklıklarına ve daha uzun parça ömrüne olanak sağlar.

Geniş Sıcaklıklar: Mobil Glygoyle Serisinin ISO 68 için 170’den ISO 1000 için 285’e kadar çok yüksek (VI) Viskozite İndeksine sahiptirler. Bu da mineral ve PAO yağlarının ötesinde geniş bir çalışma sıcaklığı aralığına olanak verir.

Pas Koruması: Hidrokarbon yağlarla karışmamak üzere tasarlanmış olan PAG yağları mineral veya PAO yağlarına oranla daha fazla su emme eğilimindedir. Yağın içindeki yüksek su seviyesi potansiyelinden dolayı ekipmanlarda paslanma oluşmasına karşı önlem alınması gerekir. Mobil Glygoyle Serisi yağları ASTM D665A ve Bethlehem Steel pas testi A/B kısımları gibi ana pas testlerini geçmekte ve distile suyla DIN 51802 Emcor pas testinden 0,0 derece almaktadır. Ayrıca, ASTM D130 testinde 1B derecesiyle iyi bir sarı metal uyumluluğu göstermektedirler. Mobil Glygoyle Serisinin tuzlu su bulaşması beklenen alanlarda kullanılmaması önerilir.

Köpük Kontrolü: Köpük kontrolü özellikle açılmamak üzere mühürlenmiş “Sealed for Life" kutularda önemlidir. Mobil Glygoyle Serisi ASTM D 892 Köpük Testinin her üç aşamasında da mükemmel sonuçlar vermektedir.

EP/aşınma koruması: Doğru EP/AW özelliği dengesine sahip olmak, özellikle bronz ve diğer sarı metalleri içeren sonsuz vida dişliler için önemlidir. Glygoyle Serisi yağlar DIN 51354-2 FZG sürtünme testindeki tipik sonuçları 12+ ile mükemmel EP/aşınmaya karşı koruma, DIN 51819-3 FAG FE8 testinde çok düşük kafes ve yuvarlanma elemanı aşınması ve FVA 54 mikropitting testindeki (ISO 320) ›10-yüksek derecesiyle mükemmel karıncalanma koruması göstermektedir.

Kullanım Yerleri

Mobil Glygoyle Serisi, özellikle hem gıda sınıfı hem de gıda dışı uygulamalarındaki ağır hizmet, zorlu hizmet uygulamalarındaki sonsuz vida dişlilerin yağlanması için tasarlanmıştır. Ürün ailesi ayrıca zorlu çalışma şartlarındaki birçok endüstriyel dişli çeşitleri ve sürtünmesiz rulman uygulamaları için mükemmel bir yağ olduğunu kanıtlamıştır. Ek olarak, hidrokarbonlarla zayıf karışma özelliği düşük viskozite sınıflarını özellikle hidrokarbon gazı sıkıştırma uygulamalarında etkili kılar. Bunun nedeni, bu tür bir uygulamada hidrokarbon bazlı kompresör yağlarına kıyasla, düşük viskozite seyreltmesinin meydana gelmesidir. Mobil Glygoyle Serisi, ömür boyu kullanılmak üzere doldurulmuş dişli kutuları, ağır hizmet sonsuz vida dişlileri, geniş bir uygulama alanındaki diğer endüstriyel dişliler, kaymalı ve döner elemanlı rulmanların ve çoğu kompresör türlerinin yağlanmasında kullanılır.

Özel uygulamalar aşağıdakileri içerir:

• Ömür boyu kullanım (filled for life) için doldurulmuş dişli kutuları, özellikle yüksek çevrim oranlı / düşük verimli sonsuz dişli kutuları

• Taşıyıcı bantlar, yürüyen merdivenler, malzeme elleçleme, presler, paketleme makineleri, kayak liftleri, çalkalayıcılar ve karıştırıcılarda kullanılanlar gibi sonsuz vida dişli uygulamaları.

• Çimento, metal işleme, plastik, gıda ve tekstil endüstrilerindeki diğer dişli ve rulman uygulamalarında.

• Diğer sentetik ve mineral yağların yeterli kalmadığı şartlarda çalışan pistonlu, döner, vidalı ve santrifüj tipi gaz kompresörleri.

Uygulama Bilgileri

Polialkilen glikol (PAG) esaslı yağlayıcıların, PAG baz yağlarından gelen bazı mükemmel yağlayıcı özellikleri vardır. Bunun yanı sıra, PAG esaslı yağlayıcıların sızdırmazlık elemanları ve yüzey kaplayıcı maddeler, bazı hafif metal alaşımlar ve diğer yağlayıcılar ile uyumluluk açısından bazı kısıtlamaları bulunur. PAG yağlayıcılarını kullanmadan önce, belirli uygulama önerileri için ekipman üreticisi ile iletişime geçiniz.

Diğer yağlayıcılar ile uyumluluk

Mobil Glygoyle Serisi, diğer madeni yağlar ve sentetik yağlayıcıların birçoğu ile uyumlu değildir. Buna ek olarak, PAG esaslı sıvının cinsine göre bu tür yağlar diğer PAG tipi yağlayıcılar ile uyumlu olmayabilirler. (örneğin Mobil Glygoyle No Serisi ve Mobil Glygoyle ISO VG Serisi birbirleri ile uyumlu değildir.) Mobil Glygoyle Serisi genel olarak daha önce madeni ve PAO esaslı sentetik yağlayıcıların kullanıldığı sistemlerde kullanım için önerilmez. Mevcut bir PAG esaslı yağa Mobil Glygoyle Serisi ile ekleme yaparken veya bu yağları değiştirirken uyumluluklarını tekrar kontrol etmeniz önerilir ve genel olarak tamamen boşaltım, yeni yağ ile yıkama ve tekrar doldurma ile karışım yaptırmamanız tercih edilir.

Madeni yağlar veya diğer sentetik ürünlerden Mobil Glygoyle Serisine geçiş yaparken sistemi iyice temizlemeniz ve dönüşüm öncesi sistemi uygun sıvılarla geri yıkamanız çok önemlidir. Daha detaylı bilgi için lütfen ExxonMobil temsilcinizle iletişime geçiniz.

Su

Mobil Glygoyle Serisi yağlar, diğer tüm PAG esaslı yağlayıcılar gibi higroskopiktir (nem çekici) ve madeni yağlar veya sentetik hidrokarbonlara oranla daha fazla su emme özelliği bulunur. Bu yüzden PAG yağlarını aşırı nemli ortamlarda bırakmamak için özen gösterilmelidir. İçerdiği yüksek özgül ağırlık özelliği yüzünden, su alta çökelmez ve yağlayıcının en üst tabakasında kalır.

Sızdırmazlık elemanı uyumluluğu

PAG esaslı yağlayıcılar, madeni yağlar veya sentetik hidrokarbonlarda kullanılan çoğu standart conta ve sızdırmazlık malzemeleri ile uyumlu değildir. Uyumlu olmayan malzemeler büyük olasılıkla büzülecek veya şişecektir ve bu da yağ sızdırmasına ya da contanın bozulmasına neden olacaktır. Madeni yağlar veya diğer sentetik hidrokarbonlardan Mobil Glygoyle Serisine geçiş yaparken conta uyumluğu kesinlikte göz önüne alınmalıdır. FKM ve VMQ malzemeler, genellikle PAG ile kullanım için uygundur. NBR malzemeler de kullanılabilir fakat bazı sıcaklık sınırlamaları vardır. Tüm durumlarda, ekipmanın çalışma şartları ve değişik üreticilerin elastomer esneklik özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır. En mükemmel sonuçlar ve belirli kullanım önerileri için ekipman satıcısı veya conta üreticisi ile iletişime geçiniz.

Hafif Metal Alaşımları

Mobil Glygoyle Serisi ve PAG yağlayıcıları demir veya demir dışı metallerden yapılmış dişli uygulamaları için uygundur. Ne var ki Mobil Glygoyle Serisi ve PAG yağlayıcıları Alüminyum ve Magnezyum içeren hafif metal alaşımlı malzemeler ile kullanım için uygun değildir. PAG yağlayıcılarının bu tür hafif metal alaşımlarında kullanılması daha fazla aşınmaya neden olabilir. Daha detaylı bilgi için lütfen orijinal ekipman üreticisine danışın.

Diğer Maddeler

Boya, yüzey kaplayıcılar (astar boya) ve bazı plastikler PAG yağlayıcıları ile kullanım için uygun değildir. Genel olarak, iki bileşenli boyaların (reaktif boyalar, epoksi reçinesi) yağ ile temas eden iç yüzeylerde kullanımı uygundur. Bunun haricinde, yağlayıcı ile temasta olacak iç yüzeyler kaplamasız bırakılmalıdır. Yağ seviyesi ölçerler, kontrol kapakları vs. için kullanılacak malzemelerin doğal cam veya poliamit malzemelerden yapılmış olması tercih edilir. Diğer saydam plastikler (örneğin Pleksiglas) stres altında bozulabilir ve çatlayabilir.

Müşteri Değerlendirmeleri

Öne Çıkanlar