Hidrolik Sistem Yağları

Hidrolik Sistem Yağları

Hidrolik yağlar, birçok alanda kullanılan iş makinelerinin çalışma performansını artırmak ve sistemin sorunsuz çalışmasını desteklemek için kullanılır. Makinelerin içinde yağlama görevini üstlenen büyük demir silindirlerin birbirinin içine geçebilmesi ya da yatay hareket gerçekleştirebilmesi hidrolik yağlarla sağlanır. Sistemin verimli ve güçlü bir çalışma sergileyebilmesi için bu yağların kullanımı mecburidir. Tercih edilecek hidrolik yağ makine sistemine göre çeşitlilik gösterir. Makinelerin verimli çalışmasını destekleyebilmek için sistemsel özellikleri göz önünde bulundurularak doğru yağ seçimi yapmak önem arz eder. Aşınmayı önleme özelliği ile öne çıkan yağlar güç iletimi, sıkıştırılabilirlik ve köpüklenme gibi bazı niteliklere bağlı olarak seçilmelidir. Bu sayede en doğru seçim yapılarak makinelerin çalışma gücü maksimize edilebilir.  

Hidrolik Sistem Yağı Özellikleri

Hidrolik Sistem YağlarıHidrolik yağ özellikleri kullanım alanına göre çeşitlilik gösterir. Düşük sıkıştırılabilirlik özelliğine sahip olan hidrolik yağlar, makinede basınç ve güç iletimini hızlandırarak sistemin performansını arttırıcı etki gösterir. Havayı uzaklaştırma özelliğine sahip olan hidrolik yağlar ise sıvıda birikmesi muhtemel kabarcıkları uzaklaştırır, bu sayede sıkıştırılabilirliği artmamış olur. Bazı hidrolik yağlar köpüklenmeyi önleyici niteliğe sahiptir. Bu tür yağlar sayesinde köpüğün hidrolik sisteme ulaşması önlenebilir. Viskozitesi ideal ölçüde olan hidrolik yağlar, sistem içinde rahatlıkla dolaşarak ihtiyaç duyulan yağlanmayı verimli bir şekilde gerçekleştirir. Tüm bunların dışında donma noktası ve hava tahliyesi gerçekleştirme işlevi yüksek olan yağlar, sistemin yüksek performanslı çalışmasını arttırabilir. Çabuk donan ya da gevşeyen yağlar makine bakım süresini sıklaştıracağı için kaliteli bir yağ seçimi verimin artmasına yardımcı olur. Yağ seçimi yaparken akışkanlık seviyesi de göz önünde bulundurulmalıdır. 46 numara hidrolik yağ, 68 numaralı bir yağa kıyasla daha fazla akışkanlık sergiler. Numara büyüklüğüne göre akışkanlık seviyesini tespit edebilirsiniz.

Hidrolik Sistem Yağı Kullanım Alanları

Hidrolik Sistem YağlarıHidrolik sistem yağları sundukları fayda ile birçok alanda kullanım için tercih edilir. Hammadde üretimi, imalat ve hareketli ekipman uygulamaları hidrolik yağların sıklıkla kullanıldığı sektörler arasında öne çıkar. İmalat sektöründe robotlardan pres makinelerine, plastik enjeksiyonlardan ağır makinelere kadar pek çok üründe bu yağlar tercih edilir. Madencilik endüstrisinin yanı sıra köprü ve baraj gibi oluşumlarda da hidrolik yağ kullanımına başvurulur.

Hidrolik yağ teneke fiyatı pek çok marka tarafından avantajlı seçeneklerle sunulur. Bu sayede makinenin ihtiyacına uygun olan yağ seçimi yapmak kolaylaşabilir. Farklı markalara ait hidrolik yağların yer aldığı ürünlerimiz arasından kullanım alanına en uygun seçimi yaparak hidrolik sistemle çalışan cihazlarınızın performansını bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.