Motul ATF VI 1 Lt Otomatik Şanzıman Yağı
Motul ATF VI 1 Lt Otomatik Şanzıman Yağı
Motul ATF VI 1 Lt Otomatik Şanzıman Yağı
Motul ATF VI 1 Lt Otomatik Şanzıman Yağı
Motul

Motul ATF VI 1 Lt Otomatik Şanzıman Yağı

2 Değerlendirme
SKU MO2375-02
Whatsapp
Image
ORİJİNAL ÜRÜN
Faturalı %100 Orijinal Ürün
Image
750 TL Üstü Siparişlerinizde
Ücretsiz Kargo
Litre / Kilogram
Sentetik
Viskozite
1 Litre
Ürün Açıklaması

Motul ATF VI 1 Lt Dexron 6 Otomatik Şanzıman Yağı

Motul ATF VI yüksek performanslı otomatik şanzıman yağı, modern otomatik şanzımanlar için özel olarak tasarlanıp en son teknoloji kullanılarak formüle edilmiştir. Dayanıklılık ve uzun ömürlü bir deneyim sağlayan, sentetik bileşenlerle zenginleştirilen bu üstün yağ, yüksek sıcaklıklara karşı mukavemet gösterir. Dolayısıyla geniş sıcaklık aralığında dahi hem aşınmayı hem de sürtünmeyi azaltarak şanzımanın daha verimli çalışmasına ortam hazırlar. %100 sentetik yüksek performanslı düşük viskoziteli yağlayıcı, Dexron 6 yağı gerektiren kayar kilitli debriyajlı veya debriyajsız modern otomatik şanzıman için özel olarak tasarlanmıştır.

Motul Dexron 6, DEXRON III ve MERCON standartları gerekliliklerine göre olağanüstü düşük viskozite performansına sahip %100 Sentetik yüksek teknoloji ürünü bir yağlayıcıdır. Düşük viskoziteli yapısı neticesinde, şanzıman parçaları çalışma esnasında daha az sürtünme kuvvetine maruz kalır. Böylece kullanım süresi fark etmeksizin ağır iş yükleri altında kararlılık ve optimum performans gösterir. Şanzıman içerisindeki sürtünmeyi azaltarak, yakıt verimliliğinin de oluşmasına katkı sağlayan yağ, aynı zamanda sıvı seviyelerinin korunması neticesinde olağanüstü temizlik sunar. Özellikle Amerikan otomobil üreticileri GM, FORD, CHRYSLER,… Asyalı otomobil üreticileri HONDA, HYUNDAI, KIA, ISUZU, MERCEDES, MITSUBISHI,NISSAN, TOYOTA,... veya Avrupa otomobillerinin otomatik şanzımanlarında, transfer kutusunda ve hidrolik direksiyon sistemlerinde kullanılması önerilir.

Motul Dexron 6 Özellikleri

Yağın öne çıkan özelliklerinden biri de dengeli termal özelliğidir. Bu özellik yüksek sıcaklık altında korozyon ve oksidasyon oluşumunu engelleyerek şanzıman ömrünü uzatır. Ayrıca Dexron 6’nın akışkan yapısı, düşük sıcaklıklar sırasında özelliğini koruyarak tüm parçaların eşit şekilde yağlanmasına imkan tanır.

  • Sentetik formülasyon dayanıklı performansa yardımcı olur.
  • Yüksek sıcaklık dayanımı, zorlu koşullar altında sürtünme miktarını azaltır.
  • Termal stabilizasyon, şanzıman ömrünü etkileyebilecek unsurların oluşumunu engeller.
  • Yakıt verimliliği, sürtünme kaynaklı ortaya çıkan sarfiyatın önüne geçer.
  • Otomatik şanzımanlı araçlarda sürtünmeyi azaltarak yakıt ekonomisi sağlar.
  • Soğuk veya sıcaklıkta otomatik şanzıman reaksiyonunu iyileştirir.
  • Üstün otomatik şanzıman tepkisi verir: pürüzsüz vites değiştirme hissi ve vites değiştirme süresi gecikmesini en aza indirir.
  • Motor volanındaki titreşimleri önlemek için titreme önleme performansı sağlar.
  • Sayısı gittikçe artan, kompakt ve ağır yüklü dişlileri korur.
  • Ömür süresini uzatır, sıcak sıcaklıkta daha iyi kayma kararlılığı ve oksidasyon direnci sağlar.
  • Aşınma önleyici, korozyon önleyici, köpük önleyici.
  • Eski otomatik şanzımanlarda, tork konvertörlerinde, hidrolik direksiyonda, mekanik ve hidrolikte kullanım için de uygundur.
  • DEXRON III H veya DEXRON II D sıvılarının gerekli olduğu sistemler için kullanıma uygundur.

Yüksek Kalite ve Performans için Motul Dexron 6

Otomatik şanzımanlarda kullanılmak üzere tasarlanan ürün, Dexron 6 spesifikasyonlarına uygun geniş araç yelpazesinde güvenle kullanılmasını sağlar. Ürün aynı zamanda Dexron 6 standartlarına tam anlamıyla uyum gösterir. Hem yüksek kalite hem de güvenirlik anlamına gelen uyumluluk, ürün kaynaklı oluşabilecek risklerin minimum seviyeye inmesine yardımcı olur. Yüksek sıcaklıklar altında, aracınızın şanzıman sisteminin performans kaybı yaşamadan çalışmasına devam etmesini istiyorsanız, Dexron 6 şanzıman yağı ürününü tercih edebilirsiniz.

ATF 6 Nedir?

“ATF” kısaltması “Automatic Transmission Fluid” yani “Otomatik Şanzıman Sıvısı” anlamına gelir. Bu tür yağlar, otomatik şanzımanın içindeki parçaların yağlanması, soğutulması ve sürtünmenin azaltılması gibi işlevleri yerine getirir.

Motul Dexron 6 Hangi Araçlarda Kullanılır?

Motul şanzıman yağı Chevrolet, Suburban, Buick ya da Cadillac gibi GM marka araçlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Ancak, her aracın kullanım kılavuzunda belirtilen ATF VI spesifikasyonu tüm araçlar için kullanılması önerilir.

Teknik Özellikler

  • Standartlar: Daimler-Chrysler: ATF +3, ATF +4 - Ford: MERCON LV - GM Dexron VI - Honda: ATF Z1 (Except CVTs) - Kia: SP-IV - Mitsubishi: Diamond ATF SP II, SP III - Nissan: MATIC S, K, J, D - Toyota: ATF Type WS, Type T-III, Type T-IV
  • Ambalaj: 1L

Müşteri Değerlendirmeleri

Öne Çıkanlar