Hidrolik Fren Yağı

Yükleniyor...

En İyi Hidrolik Fren Yağı

En İyi Hidrolik Fren YağıAraç içerisinde sürüş güvenliğini oluşturan en önemli sistemlerden bir tanesi de frendir. Araçlardaki fren sisteminin performanslı bir şekilde çalışması, ani gelişebilen kazalara karşı alınabilecek bir önlemdir. Hidrolik fren yağının amacı, sürüş sırasında fren pedalına ani bir şekilde basıldığı zaman fren sisteminin ikaz edilmesini sağlamaktır. Bu sayede araç istenilen seviyede yavaşlar ve frenleme sayesinde durur. Fren hidroliğinin kusursuz bir şekilde çalışması için, sisteme uygun olan hidrolik fren yağı kullanılması gerekir. Fren sistemlerini yüksek performanslı hale getirebilmek için rutin bakımların yapılması önemli olur. Araçlar çeşitli mekanizmalar ekipmanlar ve araçlar kullanarak performans sağlarlar. En önemli yağlardan birisi olan hidrolik fren yağları motorlu aracınızın güvenli ve en sağlıklı bir biçimde yavaşlamasını ve durmasını sağlayabilen bir yağ çeşididir. Araç içerisinde en önemli olan kısım sizin de bileceğiniz üzere fren çalışma mekanizmasıdır. Bunun için de yağ bakımını düzenli olarak yaptırmamız gerekmektedir. Araç fren hidroliği sistemi şu şekilde iletilmektedir. Pedala uygulanan kuvvet hidrolik yağ ile basınca dönüşür. Bu baskı sonucunda araç fren sistemi devreye girecek ve aracınızın durmasını sağlayacaktır. Bazı sitemlerde sıkıştırılamayan sıvılar kullanılmaktadır bu sıvılar kapalı sistemlere basınç uygulaması halinde pistonlarda güç kaybı meydana gelir. Bu güç kaybı aracın yavaşlayıp durabilmesi için fren disklerine ve balatalarına baskı yapar.

Hidrolik Fren Yağı Nedir?

Hidrolik Fren Yağı Nedir?En güvenilir bir şekilde araç keyfi sürmek için yapmanız gerekenler arasında araç fren hidrolik yağına gereken önemi vermek gelmektedir. Bakımlar çok uzun aralıklar olmadan yapılmalıdır. Fren hidrolik yağı uygulanırken çok dikkatli olunmalı insan cildi ve boyalı yüzeylerden olabildiğince uzak tutulmalıdır. Basınçlardan dolayı oluşabilecek sıcaklıkları en aza indirgemek için kullanılmalıdır. Ayrıca olası bir kaza anının engellenmesi için kullanılmakta ve bakımlarının düzenli olarak yapılmaları gerekmektedir. Elbette ki kalitesiz yağlar tercih edilmemelidir. Kalitesiz yağlarda fren sonucu ortaya çıkan buhar akışı araca zarar verebilmektedir. Fren düşmesinin en önemli sorumlularından biri de kalitesiz yağların kullanılmasıdır. Bu durumlarda fren performansı düşerek aşırı ısınma ile sürüş güvenliğinizi tehlikeye atmaktadır. Böyle olumsuz durumlarla karşı karşıya kalmamak için kullanacağınız yağın kalitesi iyi olmalı ve bakımlarınızın sık aralıklarla yapılmış olması gerekmektedir. Fren hidrolik yağınızın azaldığını aracınızın verdiği ikazlar sayesinde anlayabilirsiniz. Gösterge panelindeki ikaz ışıkları yanmaya başladığı andan itibaren fren hidrolik yağını eklemeniz veya yenilemeniz gerekmektedir. Can güvenliğinizi tehlikeye atmamak için bu kontrolleri yaptırmanız gerekmektedir. Fren hidrolik yağları zehirli ve aşındırıcı maddeler içermektedir. Bu yüzden sağlığınızı tehlikeye atmamak için kapağını sıkı sıkıya kapattığınızdan emin olun. Vücutla temas halinde bol su ile yıkanıp hastaneye gidilmelidir. Fren hidrolik yağları DOT numaralarına göre alınmaktadır.

Fren Hidrolik Yağının Özellikleri

Fren hidroliğinde en önemli konu kaynama noktalarıdır. Bu kaynama noktaları DOT sistemi ile belirlenebilmektedir. DOT İngilizce açılım olarak ‘’ Department of Transport’’tur. Motorlu taşıtlarda fren hidroliği sırasında yüksek bir sıcaklık meydana gelmektedir. Bunun içindir ki bu yağların yüksek sıcaklıklara kadar dayanıklı olabilmesi gerekmektedir. DOT numaraları; DOT 3: 205 C kaynama noktası, DOT 4: 230 C kaynama noktası DOT 5.1. 260 C kaynama noktası şeklindedir. Fren hidrolik yağı çeşidi olarak silikon temelli yağlar; içerisinde silikon barındırmayan boyalara zarar vermeyen bir yapıya sahiptir. Süngerimsi bir yapıya benzeyen bu tip yağlar frene ufak bir dokunuş sağlanması ile aracı durdurabilir. Silikon temelli yağlar su ile karışmazlar. Bu yağlar DOT 5 türüne ait kaynama özelliklerini içerisinde barındırmaktadır. Bu nedenle kaynama noktası en yüksek olan yağ türüdür. Su ve nemi emmediğinden paslanma ve aşınma gibi sorunları geride bırakmaktadır. Poliglikol yağlara oranla havaya daha hızlı karışabilir. Poliglikol ether temelli yağlar insan vücuduna ve boyalı yüzeylere temas ettirilmemesi gereken yağlardandır. İnsan vücuduna temas halinde bol su ile durulanması gerekmektedir. Süngerimsi bir yapıda değildir. DOT 3, DOT 4, DOT 5.1 modelleri poliglikol bileşiklerinden oluşmaktadır. DOT 3 ve DOT 4 fren yağları birbirleri ile karıştırılabilmektedir. Fren yağı aracınız için ne kadar önemliyse yağın kalitesi ve nerden aldığınızda o kadar önemlidir.

Fren Yağı Nasıl Değiştirilmelidir?

Güvenli bir sürüş deneyimi açısından kontrolü yapılması gereken konulardan bir tanesi de fren hidroliği olur. Fren hidrolik yağları araç içerisinde önemli bir noktaya değindiğinden bakımı aksatılmamalıdır. Fren yağları düzenli ve belirli aralıklarla değiştirilmemesi durumunda araç balatası zarar görür ve frenin çalışmama durumu meydana gelebilir. Kaliteli fren hidrolik yağı fren hidroliğinin çalışma düzenini direkt olarak etkiler. Bu nedenle, araç sürücülerinin araçları için uygun olan ve kalitesinden emin oldukları yağlar kullanmaları önerilir. Fren yağı kullanım ömrü gittikçe azalan bir yapıya sahiptir. Sıvı yağ haznesinde bulunan işaretler haricinde olan yağlar araç için tehlike arz etmektedir. Aracınızın performansını aynı tutmak ve verimini arttırmak için fren hidrolik yağınızı min seviyesine gelince doldurmanız önerilmemektedir. Min seviye altına düşünce bir uzmana götürüp araç bakımını yaptırmalısınız. Aşınan fren balataları veya hidrolik sistemde meydana gelen sızıntılar fren yağı seviyesinde düşüklüklere sebep olmaktadır. Fren yağı yerinde durdukça tükenen veya biten bir şey değildir. Bu yüzden bakıma bir uzmana götürmeniz önemlidir. Araç bakımı fren hidroliğinde meydana gelen azalmanın neden olduğu düzeltilmediği takdirde aracınıza binmemeniz gerekmektedir. Fren hidrolik yağı seçerken dikkat etmeniz gerekenler su soğurumu, boyut ve yapı gibi noktalara dikkat ederseniz aracınızda sorun oluşturmadan değişimi sağlayabilirsiniz. En güvenilir ve kaliteli yağlar için Oilmarkt.com fren hidrolik yağ kategorimize göz atmanızı öneririz.

Hidrolik Fren Yağı Ne Zaman Değiştirilmelidir?

Aracınızda bulunan fren hidrolik yağlarının ne zaman değiştirilmesi gerektiği kullanıldığı iklim tipine ve kullanım süresine göre değişiklik göstermektedir. Fren hidrolik yağının işlevi, fren pedalına basıldığı andan itibaren ısıya bağlı buharın oluşmasını engellemektir. Bu sayede, fren performansı artırılır ve aracın fren mesafesi azaltılır. Sürüş güvenliğini sağlamak adına fren hidrolik yağı kullanımı son derece önemlidir. Aracınızda olumsuz sorunlarla karşı karşıya kalmamak için araç fren hidrolik yağınızı sık aralıklarla kontrol ettirmeniz gerekmektedir. Max kullanım süresi 2 sene olarak önerilmektedir. Ama 2 sene öncesinden aracınızda ikaz ışıkları yanmaya başlarsa fren hidrolik yağınızı değiştirmeniz gerekmektedir. Her sene kontrolün sağlanması bakımın yapılması aracınız için en iyi olan seçenektir. 200 dereceye ulaşmadan ve 40.000 km’ye ulaştıktan sonra araç fren hidrolik yağınızı değiştirmeniz gerekmektedir. Doğru zamanın bulunması için mutlaka bir uzman eşliğinde yapılması önerilmektedir. Fren hidrolik sıvısı zehirli ve aşındırıcı maddeler içermektedir bu nedenle bu değişim işlemi sırasında çok dikkatli olmak gerekmektedir. Araç türü ve DOT numarasına göre aracınız için en uygun fren hidrolik yağını bulmalısınız. Aracınız için en uygun olan fren hidrolik yağını Oilmarkt.com sayfamızdan bulabilir, hızlı teslimat ve güven ile aracınızı kullanabilirsiniz.

Kalitesiz Hidrolik Fren Yağlarının Kullanımı Nelere Yol Açar?

Araçlarda kullanılan kalitesiz fren hidrolik yağları, aşırı ısınmaya bağlı buhar oluşumunu engelleyemez. Bu tip durumlarda, frenden istenilen seviyede etki yaratmasını beklemek yanlış olur. Halk arasında “pedal düşmesi” olarak da adlandırılan, fren pedalının sonuna kadar basılması durumu da kalitesiz yağlardan kaynaklanır. Sürüş güvenliğinin riske girmesini istemeyen araç kullanıcılarının kaliteli fren hidrolik yağları tercih etmeleri önerilir.

Hidrolik Fren Yağı Çeşitleri

Piyasadaki araçların geneline bakıldığı zaman fren sistemlerinin benzer olduğu söylenebilir. Ancak, araç fren sistemlerinde üreticiye bağlı bazı değişiklikler olabileceği için hidrolik fren yağı modellerinde de farklılıklar olabilir. Özellikle DOT 4 ve DOT 3 fren hidrolik yağı tipleri, araçlar için en çok tercih edilen modellerdir. Bundan dolayı, DOT 4 fren hidroliği fiyatı gibi konular da sık sık araştırılır. Aracınız için doğru ve kaliteli fren hidrolik yağı tercih ederek, güvenilir bir sürüş deneyimi yaşamak istiyorsanız ürünleri inceleyebilirsiniz.